• slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
Duyurular

"Güzelçamlı Mübadele ve Yerel Tarih Kültür Derneği"mizin resmi kuruluşu tamamlanmıştır. Güzelçamlımıza hayırlı olsun.

  *   *   *   *   *   *

Derneğimizin web sitesi  www.guzelcamli.org erişime açılmıştır. Hayırlı olsun. Lütfen dostlarınıza sitemizi ziyaret etmelerini önerin. 

*   *   *   *   *

 

 

Derneğimizin faaliyetlerine ilgi duyanları, derneğimize üye olmaya bekliyoruz. irtibat . 0532 409 2678

*   *   *   *   *   *

Güzelçamlı'nın ve Güzelçamlı İnsanlarının  eski fotoğraflarının toplanmasında, bugüne ulaştırılmasında büyük emek ve gayretleri olan Stüdyo Dilek Sahibi Sezgin Tunçay'a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

*   *   *   *   *   *

          Derneğimizin İkinci Olağan Genel Kurul toplantısı 21.05.2022 tarihinde saat 14:00 de Kuşadası Güzelçamlı Mahallesi, Özer Türk caddesi No.4/C Adresinde Hüseyin Aydın’a ait “Royal Kafe”de aşağıdaki gündeme göre, çoğunluk sağlanamazsa ikinci toplantı  29.05.2022 tarihinde aynı gündemle, aynı yer ve saatte yapılacaktır. Genel Kurul üyelerimize önemle duyurulur.

Gündem:

  1. Açılış ve Yoklama
  2. Divan Kurulunun Oluşturulması
  3. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın Okunuşu
  4. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun Okunması ve Kabulü
  5. Denetleme Kurulu Raporunun Okunması ve Kabulü
  6. Gelir Gider Hesabı ve Tahmini Bütçenin Görüşülmesi ve Kabulü
  7. Yönetim Kurulu Başkanının Konuşması
  8. Dernek Organlarının Seçimi
  9. Dilek ve Temenniler
  10. Kapanış
Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Hiçbir şey ayağınıza gelmez; en azından iyi olan hiçbirşey. Herşeyi gidip almanız gerekir.
PANİON-İON

 

          PANIONION ‘ UN TARİHÇESİ

Güzelçamlı, İyonyalılar döneminde "PANİONİON" adı ile İonya şehir devletlerinin toplantı yeriydi. İyonyalılar, M.Ö. 700 yıllarında 12 şehir devletinin oluşturduğu bir federasyon kurdular. Bu federasyonun delegeleri muayyen zamanlarda "PANİONİON" adıyla bilinen Güzelçamlı'da toplanıp çok önemli politik kararlar alıyorlardı. Federasyonun geleceğini, gücünü ve etkisini arttırması ve yayması gibi kararlar ve bazı savaş kararları burada alınmıştır.

"1957-58 yıllarında Frankfurt Üniversitesi'nden profesör arkeolog Gerhard KLEINER yaptığı kazı çalışmalarında kayanın dış yüzeyine oyulmuş 11 basamaklı antik tuyatro şeklindeki bir yapıyı ortaya çıkarmıştır. Kleiner, burasının PANİONİON'un merkezi olduğunu ve POSEİDON HELİKONİOS'a adanmış bir sunağın bulunduğunu kanıtlamıştır. "(Ekrem AKURGAL. Ancient Civilitations and Ruins of TURKEY S.115

PANİONİON meşhur MYKALE SAVAŞI'nın yapıldığı (Eski Yunanlılarla Persler arasında) MYKALE DAĞI'nın (Samson Dağı) kuzey eteğinde Samos adasının karşısındadır. Kalıntıları bugünkü Güzelçamlı sınırları içerisinde Otomatik tepenin batı eteğindedir.

Ayrıca Priene kazı çalışmaları sırasında Arkeolog Th. Wiegand ana hatlarıyla Panionion tarihini araştırdı ve Güzelçamlı'nın doğusunda Otomatik tepede Panionion kalıntılarının bulunduğunu tesbit etti. Tepe üzerinde  yer alan kutsal sunak poseidon Helikonios’a adanmıştı. Kutsal yer Priene antik kenti yönetimi altındaydı. Tepenin doğusunda gözetleme kulesi olduğu tahmin edilen yapı temelleri, kilise, seramik parçacıkları bulunmuştur. İonya döneminde Panionion şenliklerinin burada kutlandığı belirtilmektedir.

Bugünkü Foça ile Didim arasındaki topraklarda yaşamış olan İONLAR zamanlarının en ileri uygarlığını yaratmışlardır. Önemli 12 site (şehir devleti) kurmuşlardır. Bu site devletleri şunlardır.

 

1  PHOKİA  (Foça)

2  KLAZOMENEA (Urla Yakınlarında)

3  ERYTHRAI (Çeşme Ildırı Köyü)

4   LEBEDOS (Doğanbey)

5  TEOS  (seferihisar)

6  KOLOPHON (Değirmendere)

7  EPHESUS ( Selçuk Efes)

8 PRIENE  (Güllübahçe)

9  MYUS ( Avşar Köyü)

10 MİLETOS ( Balat köyü)

11 SAMOS  (Sisam Adası)

12 CHIOS  ( Sakız Adası)

Daha sonra bugünkü İzmir, SYMİRNA adıyla bu federasyona katılmıştır

Aidat Borcu Sorgulama
Son Ziyaretçi Yorumları
Gürsel Tek
Siteniz çok güzel olmuş emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
Nihal Bilici
sitenizi çok begendim hayırlı olsun tum Güzelçamlı'ya selam ve sevgıler
İlker Kara
Bayramlar, dargınlıkların unutulduğu, insanların barıştığı, kardeşçe kucaklaştığı günlerdir. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulandığı bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle

Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler
© Copyright 2018  V4.0 Tüm Hakları Saklıdır. Hazır Dernek Sitesi | Hazır Köy Sitesi
Top